„OGRÓD TO TEŻ DOM” IV część „Ślad węglowy i zeroenergetyczność ogrodu”

Ostatnia część cyklu spotkań „Ogród To Też Dom” dotyczyć będzie działań, które powinnyśmy wdrażać we wszystkich etapach procesu inwestycyjnego podczas budowania ogrodów. Mają one przyczynić się do zmniejszania śladu węglowego, kierowania się ideą dążenia do zero energetyczności oraz tworzenia przestrzeni ogrodu przyjaznej środowisku, tak abyśmy wiedzieli, że ogród który projektujemy ogranicza niszczenie środowiska naturalnego.

Zajmiemy się również tym, jak przygotowując np. STWiOR czy opis techniczny do projektu ogrodu nakierować uczestników procesu inwestycyjnego na działanie w myśl idei Wojciecha Januszczyka „ Ogród to też dom”.

Partnerami strategicznym naszego spotkania są Cana Concept, Semmelrock oraz Pipelife, których przedstawiciel opowie o tym jak ich działania i produkty wpisują się w ideę Ogród To też Dom.

Szczegóły poniżej:
czwartek  2 lipca
godzina 11:00,
Udział w webinarze jest bezpłatny
ZAPISY POD LINKIEM: https://bit.ly/2YAc28P

Liczba miejsc ograniczona!
Kontakt: d.mazur@fundacjakrajobrazy.pl, info@fundacjakrajobrazy.pl

Partnerem medialnym wydarzenia jest Architektura i Biznes

Idea „Ogród To Też Dom” – Wojciecha Januszczyka pojawiła po kilkunastu latach realizacji ogrodów przydomowych, kiedy autor doszedł do wniosku, że zbyt często tworzone są przestrzenie bezfunkcyjne ukierunkowane jedynie na ładny wygląd lub takie, które stają się zbędnym elementem który trzeba kosić.??