Festiwal Sztuki Ogrodów i Przestrzeni Publicznej IN GARDEN

In Garden – Festiwal Sztuki Ogrodów i Przestrzeni Publicznej to kompleksowo przygotowana nowa jakość w prezentacji i popularyzacji sztuk wizualnych. In Garden wyróżnia się na tle ogólnopolskich propozycji przede wszystkim poprzez wskazaną materię twórczą artystów, jakim jest szeroko rozumiana natura. Młody festiwal, dojrzewał w głowach organizatorów od kilku lat, a dobrymi wzorami dla realizacji są światowej renomy prezentacje sztuki ogrodów w Chelsea i Keukenhof. Pierwsza edycja festiwalu, która odbyła się pod koniec sierpnia 2020 roku, została entuzjastycznie przyjęta przez publiczność i wysoko oceniona merytorycznie. Program festiwalu przygotowany był do szerokiego odbiorcy, zróżnicowanego grona, od profesjonalistów, artystów, miłośników sztuki i sztuki ogrodów, po wszystkie osoby, które chcą przyjemnie spędzić czas, przeżyć coś nowego, uczyć się obcowania z kulturą. Wydarzenie było rejestrowane i udostępniane szerszemu gronu odbiorców w formie transmisji on-line.

Wydarzenie odbyło się przy zachowaniu obowiązujących zasad sanitarnych wynikających ze stanu epidemii COVID-19.

Strona internetowa IN GARDEN

_______________________

Projekt dofinansowano ze środków Ministra Kultury i Dziedzictwa Narodowego pochodzących z funduszu promocji kultury oraz ze środków Urzędu Miasta Lublin.