ŁĘCZNA LAB – Kultura Przestrzeni. Dom Kultury.🌳🌳🏡 🎭🎨

_________________
Dom Kultury przy al. Matki Bożej Fatimskiej w Łęcznej – Zielona Sala i System Wystawienniczy
Jednym z elementów raportu dotyczącego propozycji zmian w przestrzeni zieleni osiedlowej miasta Łęczna była zmiana otoczenia Domu Kultury przy al. Fatimskiej. Z rozważań przeprowadzonych podczas konsultacji społecznych Laboratorium Miejskiego powstał pomysł na stworzenie zewnętrznej „sali” prezentacyjno-pokazowej oraz systemu wystawienniczego prac, tak aby można było się zapoznać z dziełami pokazywanymi dotychczas we wnętrzach Domu Kultury.
Dodatkowo pracownicy i artyści DK zwrócili uwagę na znaczenie dostępności do kultury w czasie pandemicznym i zależało im na tym, aby w sytuacji ewentualnych ograniczeń utrzymywać relację ze swoimi odbiorcami i mieszkańcami osiedla oraz dzielić się sztuką na zewnątrz budynku.
Dodatkowym działaniem realizowanym wspólnie przez LW Bogdanka, SM “Skarbek” i Fundację Krajobrazy, będzie aranżacja wnętrza patio Domu Kultury.
Właśnie trwają prace nad realizacją tego pomysłu. Zerknijcie na wizualizacje i zobaczcie pierwsze zmiany widoczne już w przestrzeni.
Może w Waszej instytucji przydałyby się podobne zmiany?