Szkolenia 2018

W ramach działalności Fundacji zorganizowano:

-Cykl szkoleń dla architektów krajobrazu i projektantów ogrodów
3 dniowe szkolenie było okazją do inspirującej wymiany myśli i doświadczeń wśród branżystów z dziedziny architektury krajobrazu.

Podczas szkolenia uczestnicy mieli okazję zapoznać się z najbardziej wszechstronnym oprogramowaniem CAD przeznaczonym dla architektów krajobrazu – VECTORWORKS LANDMARK oraz uczestniczyć w zajęciach budowania tożsamości zawodowej. W ostatnim dniu odbył się spacer po Starym Mieście, a na koniec autorskie szkolenie Ogród to też dom, podczas którego kursanci poznali zasady wdrażania nowych, niestandardowych sposobów myślenia i podejścia do realizowanych projektów.

-Szkolenia z automatycznych systemów nawadniania
Szkolenia swoim zakresem obejmowały projektowanie i zakładanie instalacji nawadniających w przestrzeniach publicznych, organizację pracy, a także nadzór i odbiór wykonania projektu. Szkolenie skierowane do specjalistów z zakresu architektury krajobrazu, ogrodnictwa i budownictwa składało się z części praktycznej i teoretycznej poprowadzone przez wieloletnich praktyków w branży.