ZAPRASZAMY NA ZMYSŁY OGRODU SASKIEGO / 25-26 sierpnia 2018 r.

Fundacja Krajobrazy ma zaszczyt zaprosić Państwa na „Zmysły Ogrodu Saskiego”- dwudniowe wydarzenie kulturalne, które odbędzie się 25-26 sierpnia 2018 r. w przestrzeni najstarszego parku miejskiego w Lublinie. Projekt ma na celu wprowadzanie sztuki w przestrzeń parku. Jednocześnie organizatorzy pragną przedstawić wszystkim zebranym wiele nowych funkcjonalnych rozwiązań wykorzystywania Ogrodu Saskiego do hobbystycznych działań artystycznych i animacyjnych.

Przebieg planowanego wydarzenia będzie oparty na kilku prezentacjach, warsztatach i wystawach realizowanych w przestrzeni Ogrodu Saskiego.

W programie m.in.:

– Galeria Sztuki – rzeźby, instalacje, fotografie

– Warsztaty artystyczne, kulinarne

– Koncerty

– Joga

– Piknik

– Spotkania

– Spacery tematyczne

– Salon NGO

Wydarzenie „Zmysły Ogrodu Saskiego”, poprzez połączenie różnych form wyrazu artystycznego , jak muzyka, rzeźba, malarstwo i architektura, utworzy działanie o charakterze interdyscyplinarnym i interaktywnym, które zaangażuje mieszkańców do wspólnego, aktywnego uczestnictwa w kulturze. Doznania uczestników wydarzenia zostaną ukierunkowane na wszystkie pięć zmysłów.

• Realizacja projektu odbywa się we współpracy z Wydziałem Artystycznym UMCS.
  • Zmysły Ogrodu Saskiego zostały objęte honorowym patronatem Narodowego Instytutu Architektury i Urbanistyki
  • Wydarzenie sfinansowane w ramach programu Miasto Kultury.
  • Projekt graficzny wydarzenia wykonał Kamil  Filipowski.

Link do wydarzenia na FB: https://www.facebook.com/events/803389759859857/?ref=br_rs

Zapisy http://fundacjakrajobrazy.pl/zapisy/