ZESPÓŁ

Wojciech Januszczyk

Architekt krajobrazu, pracownik naukowo-dydaktyczny Instytutu Architektury Krajobrazu KUL, współwłaściciel pracowni projektowej Garden Concept Architekci Krajobrazu, Inspektor Nadzoru Terenów Zieleni i biegły sądowy. Pełnił funkcję prezesa ogólnopolskiego Stowarzyszenia Architektury Krajobrazu, z ramienia której w 2008 roku podpisał przystąpienie Polski do Ogólnoświatowej Federacji Architektury Krajobrazu (IFLA). Wraz z zespołem Garden Concept zdobył szereg nagród w konkursach dotyczących przestrzeni publicznych i komercyjnych. Twórca ''Ogrodu Snu'' zrealizowanego w ramach wystawy Zieleń to Życie wspierającego działania Fundacji Ewy Błaszczyk ''AKOGO?'' Uczestnik Festiwalu Ogrodów w Bolestraszycach, gdzie tworzy autorskie realizacje ogrodów pod cyklicznym tytułem ''Protest Garden'' zwracające uwagę społeczną na współczesne problemy związane z przestrzenią i krajobrazem kraju. W swoich działaniach komercyjnych kieruje się autorską ideą ''Ogród to też dom'' wskazującą na funkcjonalny charakter przestrzeni przy domach jednorodzinnych.

Anita Pustelnik

Magister na kierunku gospodarka przestrzenna na Katolickim Uniwersytecie Lubelskim. Swoje zainteresowania kieruje w stronę kształtowania ładu przestrzennego i architektury krajobrazu. Doświadczenie związane z pracą na rzecz Fundacji chce wykorzystać do kształtowania świadomości społecznej małych grup lokalnych.

Bartosz Niewiadomski

Wykształcenie wyższe, magister Prawa, Uniwersytet Marii Curie- Skłodowskiej, Wydział Prawa i Administracji w Lublinie(UMCS). W Fundacji Krajobrazy pełni rolę koordynatora projektów. Z zamiłowania pasjonat dobrej przestrzeni i miłośnik gry w golfa.