Podsumowanie 2017 roku!

Dla nas nowy rok oznacza nowe wyzwania. Zanim jednak ruszymy w dalszą drogę czas na krótkie podsumowanie minionego roku…

W 2017, wspólnie z Wami udało nam się zrealizować bardzo dużo projektów zarówno o zasięgu lokalnym, jak i ogólnopolskim. Dzięki nim wzbogaciliśmy się o nowe doświadczenia, które w przyszłości pomogą nam działać jeszcze skuteczniej.

Lista wydarzeń, które mieliśmy przyjemność organizować jest długa. Spośród nich należy wymienić przede wszystkim:

• Warsztaty z zakresu rewitalizacji
  • Szkolenia z zieleni i architektury krajobrazu
  • Szkolenia z zakresu projektowania ogrodów i systemów nawadniania

W ich przeprowadzeniu brał udział sztab profesjonalistów z branż AK, administracji publicznej, kadr naukowych, a także studenci. Wydarzenia te spotkały się z masą pozytywnych opinii ze strony uczestników, a o ich sukcesie świadczyła wysoka frekwencja.

Prowadziliśmy działania promujące zieleń funkcjonalną – w galeriach ulicznych, w prasie, radiu, szkołach, na konferencjach, na uczelniach, czy spotkaniach. Najważniejsze dla nas jest jednak to, że w trakcie ubiegłego roku mieliśmy przyjemność poznać wiele ciekawych osób, a także nawiązać kilka bardzo wartościowych kontaktów partnerskich. Rok 2017 był dla nas rokiem szczególnym również przez fakt, że biuro Fundacji mogło nareszcie na stałe zagościć na terenie Modelowej Rewitalizacji Lublina. Ponadto jesteśmy bardzo dumni z tego, że na ul. Furmańskiej mogły ruszyć prace nad powstaniem Pracowni w Przestrzeni, co niewątpliwie jest dla nas dużym sukcesem.

Na koniec chcielibyśmy jako Fundacja Krajobrazy życzyć sobie oraz Wam, aby nowy rok był równie udany jak ten, który niedawno pożegnaliśmy… albo nawet i lepszy! Z naszej strony możemy zapewnić Was, że dalej będziemy wspierać rozwój architektury krajobrazu oraz promować dobre praktyki w zakresie dbania o otaczającą nas przestrzeń i tereny zieleni.